Cuma, Şubat 18, 2011

Patlicanotti


Çok iyi bir gıda tüketim şekli olmasada lezzetli bi tüketim olduğundan arada sırada yaparım kızartmayı. Avustralya'da iken Esra'nın yaptığı, adını bilmeyip uydurduğumuz bu yemeğin tarifi çok basit...



PATLICANOTTI

Malzemeler:
Halka doğranıp, duruma göre tuzda bekletilmiş, yıkanıp-kurutulup kızartılmış patlıcan.
İçine ince doğranmış yeşil soğan karıştırılmış ricotta peyniri. Türkçesi minci-ekşimik-çökelek diye de bulunur.
Tuz, kara ve kırmızı biber ( zaten bunlarıda peynire katacağız )

Yapılışı:
Kızarmış patlıcanları servis tabağına alın. Üzerine ricottalı karışımı döküp yayın. Süsleyip püsleyip servis yapın...,

Not: Bu yemek adını ricotta peyniri ve patlıcanın birleşiminden almıştır. Adı ve tadı üstünde bi yemek :) Afiyet olsun...