Pazartesi, Mart 10, 2008

Ye # 32 Tavuklu Pirinç Çorbası


Ev sahipliğini http://lamamutfakta.blogspot.com un yaptığı 32. YE etkinliğinin bu seferki konusu çorbalar. Bu etkinliğin 32. si düzenleniyor ama ben ancak katılabildim. Lama arkadaşımıza kolaylıklar diliyor tarifime geçiyorum...



Tavuklu Pirinç Çorbası

Malzemeler:
1 adet tavuk budu,
4 yemek kaşığı varsa daha önceden kalmış pilav, ( eğer yoksa 2 kaşık pirinç )1 adet domates, ( ben konservelerimden kullandım, yoksa 1 yemek kaşığı salça )
1 tatlı kaşığı salça, ( tepeleme olmasın ayrıca domates yerine 1 yemek kaşığı salça kullanacaksanız 1 tatlı kaşığı daha salçaya gerek yok, eklemeyin. Domatesin rengi yetersiz geldiğindne ben ekledim )
Maydanoz,
Defne yaprağı,
Tane karabiber,
Tuz...

Yapılışı:
Tavuk budu haşlanmak üzere bi miktar su ile ocağa alınır, suyuna lezzet olsun diye 1 tatlı kaşığı tane karabiber ve 1 adet defne yaprağı konur haşlamaya bırakılır.
Tavuk haşlandıktan sonra sudan çıkartılır biraz soğuyunca didiklenir. Tenceredeki tavuk suyunu bir başka tencereye defne yaprağı ve tane karabiberlerden arınması için süzelim. Süzdüğümüz tavuk suyuna ( 3 su bardağı kadar olmalı ) 3 su bardağıda kaynamış su eklenerek bi taşım kaynatılır ( eğer evde kalmış pilav değilde pirinç kullanılacaksa bu aşamada eklenir iyice pişene kadar kaynatılır ). Domates rendelenir, içine renk olsundiye 1 tatlı kaşığı salça eklenir ve çırparak salça domatesin suyunda iyice açılır. Eğer domates ( veya konservesi ) kullanmayacaksanız salça bir kasede az miktar su ile çırpılarak açılır ve kaynayan suya eklenir. Kısık ateşte 15 daikada bu şekilde kaynatın. Didiklediğimiz tavukları ve evde kalmış olan pilavımızdan 4 yemek kaşığı kadar ( aslında bu kısım çok sulu yada az sulu çorba sevenlere göre değişir, ben çok sulu tercih ettim ) ekleyin. Bi taşım daha kaynasın sonra ocaktan alın. Servis aşamasında çorba kaseciklerimize ince kıydığımız maydonozlardan bi tutam koyalım ve sıcak sıcak tüketelim...
AFİYET OLSUN :)

4 yorum:

kizilciksurubu dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.

yemek güncesi dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; 17.03.2008--30.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
***http://yemekguncesi.blogcu.com/***
YANİ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! BU SEFERKİ ETKİNLİK SÜRESİ 2 HAFTAYA ÇIKARILDI. HEM SİZLERİN YORGUNLUĞUNUZU ATMANIZ HEMDE TARİFLERİNİZİ DAHA RAHAT GÖNDEREBİLMENİZ İÇİN. HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "19" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE..
Yeliz Yemekgüncesi

------------------------------------------------------------------------------------------

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.....

disal dedi ki...

güzel ve besleyici bir çorba olmuş canım...

ellerine sağlık....

Acemi Şef dedi ki...

Tavukla yapılmış her çorbaya deli olurum ben. Bu da harika görünüyor, eline sağlık canım.