Çarşamba, Mart 25, 2009

Poğaça Hamurundan Mini Lahmacun


Mayalı hamurdan daha güzel olur ancak ben bi değişiklik olsun diye böyle bir deneme yaptım ve güzel oldu. Kıtır kıtır sevene nar gibi kızartın yumuşak sevene az kızartın...



Poğaça Hamurundan Mini Lahmacun


Poğaça hamuru için:
1 sb yoğurt
1 sb sıvı yağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu...
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un...

Lahmacun harcı için:
200 gr kıyma,
1 soğan ( rende )
1 domates ( mevsimindeyse )
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası ( ben domates ve biber salçasını eşit oranda karıştırıp kullanırım )
1 yemek kaşığı zeytin yağı
2 yemek kaşığı su ( fazlada gerekebilir yoğurunca sulu bi kıvam olmalı ıslatarak yoğurun..)
Baharat ( isteğe bağlı ancaak kara ve kırmızı biber olmalı )
2 diş sarımsak ( rende )
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Poğaça hamurunun malzemelerinin sıvılarını bir kaba alıp çırpın. Unu yavaş yavaş ilave ederken bi yandan da hamuru yoğurun. Kabartma tozu ve tuzu da ekleyin. Hamuru kulak memesi kıvamına getirin.
Lahmacun içinide ayrı bir kasede yoğurun. Sulu bir hamur yapın.
Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elle biraz açın. Üzerine lahmacun içinden koyup parmak uçlarıyla bastırarak açın biraz daha( tezgah üzerinde ) . İstenilen büyüklüğe gelince tepsiye dizin ve 200 derecede önceden ısınmış fırında pişirin. Çıkınca üstüste alıp üzerlerne kağıthavlu ve temiz bir bez kapatın...
Ilık tüketin :) afiyet olsun...,


Hiç yorum yok: