Salı, Mart 27, 2007

Burçak Bisküvili Pudingli Pasta ve Sebzeli Yoğurtlu Makarna

İsimleri uzun olsada yapımı müthiş kolay iki tarif. Biz çalışanlar için sıkıştığımız anlarda en büyük yardımcı kolay tarifler. Hemen buu yapımı çok kolay tariflere geçeyim...

Burçak Bisküvili Pudingli Pasta




Malzeme:
1 paket eti burçak,
1 paket kakaolu puding,
Süt ( puding üzerinde ne kadar yazıyorsa ondan azıcık eksikçe olsun koyu olması için ).
Fındık, hindistan cevizi..

Yapımı:
Pudingi paket üzerindeki tarife göre pişirelim. Muhallebi gibi olunca ocaktan alıp soğutalım. Pastayı yapmak istediğimiz kabı şöööyle bi ıslatalım ( ki pasta kalıptan kolay ayrılsın ) soğuyan pudingin yarısını kaba boşaltalım. Burçak-burçak kokan burçak bisküvileri bir sıra dizelim. Kalan pudingide üzerine döküp üzerini hindistan cevizi ve fındıkla süsleyelim. Fırına ayy ne fırını buzdolabında 3-4 saat bekletelim. Yok acilse biraz ( çok az ama ) buzlukta sonrada buzdolabında bekletip serviz için çıkaralım :)

Eşim buna bayılıyor. Petit beurre ( petibör ) bisküvi ile olanıda seviyordu ancak değişik olsun die burçak la yaptım bayıldı. O burçakın mis gibi kokusu ile hoş oldu yani...


Sebzeli Yoğurtlu Makarna



Malzeme:
Renklerine bayılıp aldığım sebzeli makarna,
İçine biraz karabiber biraz ( çok az ama aa ) mayonez ve istenirse azıcık kornişon turşu olan bi miktar yoğurt.
Üzerine süs niyetine kırmızı pul biber.

Yapımı:
Makarna haşlanır-süzülür biraz bekletilir servis edeceğiniz tabağa alınır üzerine karabiber mayonez karışımlı yoğurt dökülür iiiiiiice karıştırılır, üzerinede pul biber serpilir ve yenir. Tarife ne, manzara güzel onadan yayınladım. Yoksa çok basit bu iki tarif :) herkeslerin bildiği yani ...

Hiç yorum yok: