Çarşamba, Şubat 07, 2007

Rulo Kolay Börek

Diyete başlamadan 1-2 hafta önce yaptığım bi kaç yemek tarifi vardı. Zaten onların yüzünden böyle birden bire 71 oldum.Neyse onları resimledim fakat yayınlamak kısmet olmadı hemen. Bu güne nasip oldu ama bide bana sorun. Diyetle bütünleşmiş halimi bi görseniz acırsınız. Ama yılmiicam, şimdiden 1 kilo 750 gr verdim bile. Şimdi bu resimleri görünce azıcık gözlerim karardı ama olmaaaz bi süre yok, yemiiiiicem...



Allahım bu ne zor imtahan...


Gelelim kolay yapımlı börekimize.

Malzemeler:

3 Yufka
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağından 2 parmak eksikçe süt
Ve isteğe göre iç malzemesi...

Yapımı:

Yufkayı tezgah üzerine açalım.



Daha önceden hazırladığımız çırpılmış süt,yağ ve yumurta ( benim klasik metod malzemem ana maddem börek eşittir bu karışım :) olsuun ) karışımını göz kararı 3'e bölün. Hani yufakalar 3 tane ya o bakımdan. Üçte birinini döküverin yufkanın üzerine ve fırça yardımıyla heryerine erişecek şekilde yayın...



Yufkaya bir diğer malzeme olan maydonozlu peyniri ( kıymalıda olur patateslide oluur patlıcanlıda oluuur.Canınız neli isterse...) serpin.



2 kenarından 4 parmak kadar içeri katlayıp diğer kenardan rulo yapmaya başlayın...



Rulolarımızı yağladığımız yada yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirelim. Benim tepsim küçük olduğundan ben ruloyu ortadan 2'ye kestim öyle yerleştirdim. ve üzerinede yumurtalı malzemeden sürüp benim mini fırına göre 200 derece de, ama ben yavaş yavaş pişsin, çıtır çıtır olsun diye 180 derece de pişirdim.

3 yorum:

Tuhfe dedi ki...

Ellerine saglik Nazli. Borekler nefiss gorunuyor. 71 dedigin ne ki! Hay Allah iyiligini versin Nazli. Fazla bir kilo atmayacaksin, sunun surasinda boyun da uzunsa 5-6 kilo versen yeter. Dert etme sen.

Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Olsa da yesek. hele aşağıdaki şekerpareyi gördükçe monitörü yiyesim geliyo. Ellerine sağlık quzi

Selen dedi ki...

Merhaba Nazlı,
Ben de bu böreğin patateslisini yapıyorum ve çok lezzetli oluyor. Senin "en kolay börek" tarifini de denedim ve hatta sayfama da resimlerini koyup tarif için sana link verdim. Çok lezzetli oldu.

Şubattan beri yoksun.. Umarım gelişin önceki gibi çok gecikmez. Tariflerini bekliyoruz. sevgiler.