Cuma, Eylül 21, 2007

Kandil Simidi


Geçen kandil Ayşe Sena ve Fatma Zehra ( eşimin yeğenleri ) ile beraber yaptık bu simitleri. Ben hamuru yoğurdum onlar şekil verdiler. Simit şekilleri bana ait, kalp-çiçek-böcek şelilleride onlara, simiti yapamadılarda :)



Tarifini en kısa zamanda ( önümüzdeki kandile yetişse bari dediniz dimiiiii? ) yazacağım, evde kaldıda tarif :(

25-09-2007 Tarifi getirdim...

Malzeme :
1 Su bardağı süt,
1 Su bardağı sıvı yağ,
Yarım paket margarin ( yada o miktarda tereyağ )
1 Tatlı kaşığı toz şeker,
1 yumurta sarısı ( akını üzeri için kullanacağız )
1,5 Tatlı kaşığı mahlep,
1 Paker kabartma tozu,
1 Çimdik tuz,
Aldığı kadar un,
Susam

Yapılışı :
Un, susam ve yumurta akı hariç diğer malzemeleri bir kapta birleştirip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirin. Hamurdan parçalar kopararak simit şeklini verin. Dileyen bizim çocuklar gibi kurabiye kalıplarıylada şekil verebilir. Önce yumurta akına sonra susama batırılıp yağlı kağıt serili ( bayılıyorum bu yağlı kağıda, tepsi yıkamayı hiç sevmem de ) tepsiye simitleri dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, aşırı kızartmadan pişirin. Ilıkça servis yapın... Afiyet olsun...

1 yorum:

İkisi Bir Arada dedi ki...

eeeee,şekli biz verince....
ayşe sena