Salı, Mayıs 15, 2007

Pastırmalı Börek

Daha önce yapıpta yayınlamaya fırsatımın olmadığı bi tarif. Şimdi bakınca nasılda canım çekti yaa. Eve gidince yapayım bari. Hemen tarife geçeyim....



Pastırmalı Börek

Malzeme:
3 yufka,
100 gr pastırma ( yoğun seven daha çok, az seven daha az ekleryebilir )
50 gr salam,
1 su bardağı kadar kaşar rendesi,
1 soğan ( yemeklik doğrenmış )
1 çay bardağı beyaz peynir,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 su bardağından 1 parmak eksikçe süt,
1 yumurta,
Tuz kara ve kırmızı biber...

Yapılışı :

1 yufkayı tezgah üzerinde açıyoruz. Süt, yumurta ve sıvı yağ karışımının 1/3'ünü yufkaya fırça yardımı ile sürüyoruz. Pastırma, salam, peynir, doğranmış soğan, rendelenmiş kaşar ve tuz-kara-kırmızı biberi karıştırıp her yufkaya eşit olacak şekilde 3'e bölün. Böldüğünüz iç malzemeden 1. bölümü 1. yufkaya serin ( her yerine gelecek şekilde, fakat kenarlardan birazcık boş yer bırakın. ) Karşılıklı 2 kenardan 4 parmak kadar yufkayı içe katlayın, diğer uçtan rulo şeklinde sarmaya başlayın. Yufkanın katlanışı Rulo Kolay Börek gibi. Yağlanmış tepsüye rulomuzu ortadan ikiye kesip yerleştirin. Üzerine, içine de fırçayla sürdüğümüz süt, sıvı yağ ve yumurta karışımından sürün. Haşhaş tohumu serpip fırında narr gibi kızarana kadar ( ki bu çıtır sevenler için sevmeyenler dilediği gibi ) pişirin. Fırından alıp biraz bekletin ve kesetek serviz yapın yanındada ayran olsun :)
Afiyet Olsun...