Pazartesi, Ocak 21, 2008

Kolay, Az Yağlı, Kabarık Kek



Az yağlı olması hasebi ile çok sık yaptığım bi kek tarifi. Çok basit ama çooook kabarık. Yoo yoo abartmadık gerçekten çok kabarıkk..

Kolay, Az Yağlı, Kabarık Kek

3 Yumurta,
2 Su b. şeker ( ben 1 parmak eksikçe koyuyorum )
1,5 Su b. süt,
Yarım Su b. Sıvı Yağ,

Bu malzemeyi çırpmaya başlıyorum taa ki şeker eriyene kadar. Eridiğine kanaat getirdiğimde ise;

3 Su b. un ( ben biraz eksikçe koyuyorum ki hafif suluca olsun kek hamurum. )
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
isteğe göre ceviz tarçın veya portkal kabuğu veya başka malzeme..

Unu eklemeye başlıyorum eleyip eklediğim unun üzerine kabartma tozu ve vanilyayı da ekliyorum ( unu çok koymuyorum katı olmaması için o zaman daha pofuduk oluyor ) tam bu aşamada iken fırını 160 derecede ( mini fırına göre ) ısınması için açıyorum. Kek hamurumu iyice çırpıp pürüzsüzleştirdikten sonra eklemek istediğim portakal, ceviz vs. varsa burada ekleyip hemen en önceden hazırladığım yağlanıp unlanan kalıba yada tepsiye döküp fırınlıyorum. Tepside yapacaksanız derince olsun çok kabarıyor çook. Taşarsa karışmam :) Pişince ( anlamak için temiz kuru bi bıçağı keke batırıp çıkartıyorum temizse pişti yok eğer kalıntılar varsa birazdaha olmazsında yararvar. üzeri yanacak gibi ise üzerine yağlı kağıt koyun pişirmeye bu şekilde devam edin.) fırından çıkartıp üzerine kağıt peçete kapatın ve bi süre içini çekmesi için bekletin...

3 yorum:

Gönül dedi ki...

canım iadeyi ziyarete geldim...tavuk 200 derecede pişiyor ...(sormuşsun die cevapladım yeavrım) kek çok güzel görünüyor ellerine sağlık..sevgilerimle

Adsız dedi ki...

ssssssuuuppppeerrr. ben 1-2 defa yaptim cok iyi

Adsız dedi ki...

deniceğim inşallah kabarır benim keklerim kabarmıyo genelde