Pazartesi, Mart 03, 2008

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 17


Ev sahipliğini sefertasının yaptığı PDÇY 17 etkinliğine bende bu tarifle katılmak istedim.



TIRTIL KURABİYE

Malzeme:
Yarım paket margarin,
2 yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 çay bardağı şeker,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
yeteri kadar un...

Yapılışı:
Tüm malzeme yoğurma kabına alınır yoğrulmaya başlanır. Kulak memesi kıvamında hamur yapılır. Tırtıl kurabiye kalıbı ile şekil vererek pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir. Çok kızarmayacak şekilde pişirilir. Afiyet olsun...
Not: Çok çabaladım ( öyle gözükmesede ) güzel bi resim olsun diye ama sanırım çektiğim en berbat resim. Bunun için özür dilerim. Neyseki tarif çok lezzetli oldu :)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

selam canım,
güzel tarifin ve etkinliğe katılımın için çooook teşekkür ederim....ellerine sağlık; tarifin yayında, sevgilerimle

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sevgili Nazlı, daha önce hiç tırtıl kurabiye yapmadım ama bu tariften sonra mutlaka deneyeceğim. Kalıbım bile hazır ;)
Sevgilerimle,
Esra

Mutfaknotlari dedi ki...

eline sağlık canım şu en alttaki incir reçelini işkence olsun diyemi koydun ay nasıl canım çekti.(

buzlubadem dedi ki...

Sana bir tavsiye, bu kurabiyelerin bir ucunu benmaride eritilmiş bittere batırınca çok şık görünüyor, sınıf atlıyor : )

Rengarenk dantel dedi ki...

melihacım.benmari yapmadımmı yaptım helbet emmmeee benmari tam anlamıyla BEN mari olunca küme düştü. bende benmarisiz olanı resimledim :)