Perşembe, Temmuz 17, 2008

Etsuşi ( Sushi )


Bilmem varmı ama ben yaptım oldu...



ETSUŞİ ( SUSHİ )

Malzeme:
Dondurucudan çıkarttığımız donmuş löp et,
Sade yada dilediğiniz gibi pilav ( ben fıstıklı yaptım )

Yapılışı:
Löp etten ( çözülmeden kesilecek gibi olunca ) ince ince dilimler kesin. Tavada az zeytinyağı ile kendi suyunu verip çekene kadar kıpkısık ateşte pişirin. Henüz sıcakken uc kısmına pilav yerleştirerek sarın. Kürdanla sağlamlaştırın. Küçük bir rulo halini alacak, servisten önce soğuksa bütün şeklinde tavada ısıtın, servis yeperkende keserek serviz edin. Afiyet Olsun :)

2 yorum:

Rengarenk dantel dedi ki...

thank you :)

Adsız dedi ki...

ya abla ben nediyim sana bilmemki:)) havva