Perşembe, Ocak 24, 2008

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ


Sonunda Bende Bir Etkinliğe Katıldım :)

Aslen elişi ağırlıklı blogum var ama bu demek değilki yemek etkinliğine katılamam. Düzenleyen arkadaşlar sağolsunlar zaten herkesi davet ediyorlar. Çok arzu ettiğim bişeydi ve sanırım buraya kısmetmiş ilk katılımım ( sonmuş gibide geliyor bu tarifle :) ). Biz elişi blogları pek etkinliklerde bulunmuyoruz ( elişi etkinliği gibi ) kıskandımmı ne :) bu etkinliğe kabul edilirsme mutlu olacağım :)

Şanssızlık bu ki etkinlikten bu gün haberim oldu ve hemen arşivimi karıştırmaya koyuldum. Daha önce yapıpta resimlediğim uygun bişey varsa hemen yayınlayacaktım. Ve yine şanssızlık bu ki benim yok ama kızkardeşim Havva'nın bi tarifini buldum ( kadere bak ). İlkkez güzel bişey yapmıştı ( çok kızacak bana çook ) dayanamayıp resimlemiştim ( sonum geldi ). Çay yanına uygun ve pratik olduğunu düşündüğümden bunu seçtim ( inşallah iyi ettim ).



Tarif çok basit simit ve kaşar rendesi. Yanınada herhangi bir salata olabilir. Örneğin göbek yaprakları arasına saklanmaya çalışan mercimek köftesi, patatesleri aşırı haşlanmayarak yapılmış ve içine bolca nane katılmış bir patates salatası yada kayınvaldenizden başka kimsenin güzel yapamadığı bol limonlu bi kısır mmmm... Neyse, yaz olduğundan biz soyulmuş domates ve salatalık koymuşuz, bununla yetinmişiz, biz onada razıyız :).

Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun. Haa yanında PORSELEN DEMLİKTE DEMLENMİŞ ÇAYI UNUTMAYIN :) ...

Havva'yı epeyce kızdırdım ama şakaydı inan :P Nadirde olsa bişeyler yapar böyle. Ellerine sağlık güzeldi. Hadi iyisin ilkkez bi etkinliğe katılıyorum hemde senin tarifle ( yandık! -hakkını yemeee!- ) içimdeki şeytanları susturum hemen etkinlik sahibesine ulaşmalıyım...

Gevezeliğim için kusura bakmayın, heyecanıma verin :)

etkinlik ev sahibesi http://hobievigardenya70-mutfak.blogspot.com
Bir diğer blogu http://hobievigardenya70.blogspot.com :)

Pazartesi, Ocak 21, 2008

Kolay, Az Yağlı, Kabarık Kek



Az yağlı olması hasebi ile çok sık yaptığım bi kek tarifi. Çok basit ama çooook kabarık. Yoo yoo abartmadık gerçekten çok kabarıkk..

Kolay, Az Yağlı, Kabarık Kek

3 Yumurta,
2 Su b. şeker ( ben 1 parmak eksikçe koyuyorum )
1,5 Su b. süt,
Yarım Su b. Sıvı Yağ,

Bu malzemeyi çırpmaya başlıyorum taa ki şeker eriyene kadar. Eridiğine kanaat getirdiğimde ise;

3 Su b. un ( ben biraz eksikçe koyuyorum ki hafif suluca olsun kek hamurum. )
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
isteğe göre ceviz tarçın veya portkal kabuğu veya başka malzeme..

Unu eklemeye başlıyorum eleyip eklediğim unun üzerine kabartma tozu ve vanilyayı da ekliyorum ( unu çok koymuyorum katı olmaması için o zaman daha pofuduk oluyor ) tam bu aşamada iken fırını 160 derecede ( mini fırına göre ) ısınması için açıyorum. Kek hamurumu iyice çırpıp pürüzsüzleştirdikten sonra eklemek istediğim portakal, ceviz vs. varsa burada ekleyip hemen en önceden hazırladığım yağlanıp unlanan kalıba yada tepsiye döküp fırınlıyorum. Tepside yapacaksanız derince olsun çok kabarıyor çook. Taşarsa karışmam :) Pişince ( anlamak için temiz kuru bi bıçağı keke batırıp çıkartıyorum temizse pişti yok eğer kalıntılar varsa birazdaha olmazsında yararvar. üzeri yanacak gibi ise üzerine yağlı kağıt koyun pişirmeye bu şekilde devam edin.) fırından çıkartıp üzerine kağıt peçete kapatın ve bi süre içini çekmesi için bekletin...