Perşembe, Şubat 14, 2008

Sebzeli Et...


Çalışan hanımların hemencecik yapacağı bir yemek.



Malzemeler:

Sabah evden çıkarken buzdolabının buzluğundan altkısmına indirilmiş ve akşam fazla erimeden yakalanıp jülyen doğranmış dana eti,
1 adet halka doğranmış soğan,
1 adet halka doğranmış biber,
1 adet jülyen doğranmış havuç,
1 adet jülyen doğranmış kabak,
1 tutam pişip ocağı kapatınca, etlerin üzerine eklemk için ince doğranmış maydanoz,
tuz ve vazgeçilmezim karabiber.
Ayrıca az defne kokulu ve az sarımsak kokulu zeytin yağı ( ben yaptım aşağıda resmide var. tabi o yoksa sade zettin yağıda olabilir )



Yapılışı:

Tavaya dilediğiniz (defneli, sarımsaklı yada sade ) yağdan az miktar koyup önce etleri tavaya alıyoruz. Suyunu bırakıp çekene kadar çok hafif olmayan ateşte ( hafif ateş olursa daha iyi pişer, ben aceleden öyle yaptım ) pişiriyoruz. Sırasıyla önce soğan sonra havuç ekleyip biraz kavuruyoruz. Daha sonra biber ve kabak ilave edip kısık ayarda arada kavurarak pişiriyoruz, sebzeler suyunu verip çekene kadar. Zaten fazla suları yoktu azcık ben ekledim. Ocağı kapatınca maydanoz ekleyip biraz bekletin ve pilav ile servis yapın :)

Afiyet Olsun...



Bunlarda aromalı yağlarım.
Ortadaki defne yaprağını yıkayıp şişenin içine atarak ve üzerine zeytin yağı dökerek oluşturduğum defne aromalı zeytinyağı.
Yandakilerden biri sade diğeri ise içine sarımsakların kabularını soyup şişenin içine atarak ve içine zeytin yağı koyarak oluşturduğum sarımsak aromalı zeytinyağı.
Ya nasip başka aromalı yağlara :)