Pazartesi, Haziran 01, 2009

Ekmek, Ekmek, Ekmek


Kalp Ekmek



3 sb un, yarım paket instant maya, bir çay k. tuz, bir tatlı k. şeker, yarım çay bardağı zeytin yağı, ılık su veya süt...
Hamur yoğrulup mayalnmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan minik parçalar kopartılıp elde yuvarlanarak yağlanıp unlanmış kalıba bir sıra dizilir. Birazda burada mayalanır ve önceden ısınmış fırında pişirlir...



Kalan hamurdan dilediğiniz şekilde ekmekler yapabilirsiniz. Ben biraz daha iri yuvarlaklar halinde düz bir tepside geri kalanı pişirdim...



Afiyet olsuun...

2 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

Çok teşekkürler!
hem ziyaret için hemde tarifte kekiği yazmadığımı hatırlattığınız için!
:)

pelince dedi ki...

Nefis bir tarif,görüntüsü harika.. afiyet olsun ...

Sevgiler..