Pazar, Aralık 08, 2013

Güveç

Guvev kaplarini kullanmayi severim. Kuru fasulye, mantar, patatesli bezelye gibi yemekler guvecte pisirmeyi sevdigim tatlardan. E tabi birde sutlac var. 
Yemek oldukca basit.
Güveç
Malzeme ( 4 kucuk guvec kabi için )
4 patates
1 baş soğan
1 su bardagindan az eksikçe bezelye
Yarim kirmizi etli biber ( yazın dolaba ikiye bolerek koyduklarimdan )
Ve istediginiz miktarda et
Tereyag, tuz, salca
Karabiber, köri
Yapilisi:
Tereyaginda eti kendi suyunu verip cekene kadar kavurun. Yemeklik dogranmis sogani ekleyin. Bi miktar kavurup salcayi ekleyin ve soganlar solana kadar kavurun. Etleri iki cm gececek kadar su ekleyip duduklude 20 dk etleri pisirin. Etler piserken patatesi soyup dograyin. bezelyeyi buzluktan cikarip yikayin. Konserve bezelyede olur ama o zaman yemegin sonuna dogru ekleyin. Kirmizi etli biberi kup kup dograyin. Bunlari bi kenarda az yagda sotelerseniz ki ben oyle yaptim, daha leziz oluyor. Sırası ile, bezelye biber ve onlar az kavrulunca da patatesi ekleyin. Biraz da onlar kavrulunca caykasiginin sapinin ucu ile azzzcik köri ve silme cay kaşigi karabiberi ekleyin. Kavrulma islemi bitince tum malzemeyi etlerin uzerine dokup su miktarini kontrol edin yetersizse ( yemegin uzerini az miktarda 1-2 cm kadar gecsin cok sulu olmasin ) kaynar su ekleyebilirsiniz. Kavurma islemini yapmak istemeyenler icin ise, etler pisince uzerine tum kalan malzemeyi ekleyip patatesler yumusayana kadar pisirin. 
Beşamel sosu dokup kasar serperek firinlayabilirsinizde. Pilav ayran edliginde şık sunumu olan lezzetli bi yemek. 
Afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok: