Cuma, Kasım 13, 2009

Portakallı Cevizli Kurabiye


Biraz daha az pişirebilirdim ama olmadı. Tarif mükemmel leziz ve portakal kabuğu kokusundan dolayıda hafif gibi...
Tarif Defne İle Birlikte blogundan alınmış ve azıcık değiştirilerek ( hazırlanışında değişiklik var ) uygulanmıştır. Ellerine sağlık Defne...




Malzemeler...
125 gr tereyağı,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
1 su bar. toz şeker,
2 su bar.'dan 2 parmak fazlaca un,
1 Paket kabartma tozu,
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz,
1 portakal kabuğu rendesi,
Vanilya...


Hazırlanışı...
Tereyağını, sıvı yağı ve şekeri mikserde krema kıvamına gelinceye dek çırptım. Unu,cevizi,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur yaptım. Hamuru yarım cm kalınlığında merdane ile açtım. Açtığım hamurdan kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarıp tepsiye dizdim. Üzerine toz şeker serptim. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarmamasına dikkat ederek ( ki bende ettim ama kaçtı yine ) 20-25 dk pişirdim.



Veee misss kokulu kulabeleeer hazııır...

3 yorum:

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Nefis gorunuyor ellerinize saglik! Sizi takibe aldim haberiniz olsun, hollandadan sevgiler!!

fatma dedi ki...

ellerinize saglık bol vitaminli bir kurabiye

made in funda dedi ki...

tariften memnun kaldığına çok sevindim.ellerine sağlık..afiyetler olsun..gerçekten de mis gibi olmuş..