Salı, Kasım 24, 2009

Fok Balığı Kurabiye


Yemeye kıyamadığım bu cici kurabiye tarifini Acemi Şef Esra'nın blogundan alıp birebir uyguladım. Sonuç mükemmel de kıyılıpta yenmiyoki canım. Gecenin bi yarısı karar verip sabaha kadar uğraşarak başardığım bu cici kurabiyelerden Esin'ede verdim. O bi süre yememiş bakmış öylece foklara.



FOK BALIĞI KURABİYE
Malzemeler:
250 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri-120 gr.
Aldığı kadar un ( yaklaşık 3-3,5 su bardağı alıyor )-1 su bardağı 135 gr.
1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
Damla çikolata
30-40 gr. çikotala-benmari usulü eritilecek
2-3 çorba kaşığı ekstra pudra şekeri

Tarfin sadece malzemelerini yazacağım buraya, yapımını resimleri ile Esra mükemmel anlatmış tıklayın...
Tek fark olarak ben, benmari usulü eriyen çikolatayı kürdanla sürdüm...





Esra ( acemi şef ) bişe diiiicem benim kurabiyeler niye seninkiler gibi zekii zekii bakmıyoda aptal bi edaaları var ????

Perşembe, Kasım 19, 2009

Aşure Gibi Kek


Kuru kayısılı kuru üzümlü kuru incirli cevizli tarçınlı kek :)




Malzeme...
3 Yumurta,
2 Su b. şeker ( ben 1 parmak eksikçe koyuyorum )
1,5 Su b. süt,
Yarım Su b. Sıvı Yağ,

Üstteki bu 4 malzemeyi çırpmaya başlıyorum taa ki şeker eriyene kadar...

1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz,
2'şer adet kuru incir ve kuru kayısı, ince kıyılmış,
2 Yemek kaşığı kuru üzüm, ince kıyılmış,
1 silme tatlı kaşığı tarçın,
1 portkalın kabuğu...

Çırptığım yumurtalı şekerli karışıma üstteki ölçülerde ceviz, kurun incir ve kaysı ve üzümü vede tarçınla portakal kabuğu rendesinide ekleyip biraz daha çırpıyorum...

3 Su b. un ( ben biraz eksikçe koyuyorum ki hafif suluca olsun kek hamurum. )
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Artık en son unu eklemeye başlıyorum eleyip eklediğim unun üzerine kabartma tozu ve vanilyayı da ekliyorum ( unu çok koymuyorum katı olmaması için o zaman daha pofuduk oluyor ) tam bu aşamada iken fırını 160 derecede ( mini fırına göre ) ısınması için açıyorum. Kek hamurumu iyice çırpıp pürüzsüzleştirdikten sonra, sevimli kalıplara koyup fırınlıyorum. Tepside yapacaksanız derince olsun çok kabarıyor çook. Taşarsa karışmam :)...

Salı, Kasım 17, 2009

Ekmekcikler


Sade mayalı hamura ceviz eklemesi ile yapılıp silikon kek kalıbında şekillenmesi için yerleştirilmiş ve pişirilmiş sevimli ekmekler...





Ben ve ekmek muhteşem ikili :)

Pazar, Kasım 15, 2009

Nohutlu Pilav Ve Hazır Puding


Gün boyu canımın çektiği nohutlu pilavı hayal ede durdum, eve geldim ve uygulamaya geçtim. Eğer çalışan ve nohut sever bi vatandaşsanız dondurucunuzda mutlaka haşlanmış nohut bulunuyordur. Bu demektir ki her an pratik bi yemek yapabilirsiniz...

Nohut ve Pilav



Sade pilav pişirilir. İstenilen miktarda nohut haşlanır ( dondurucudan varsa sıcak suda bi taşım kaynatılır ) ve yağda kavrulmuş tavuk göğsü ( varsa, olmasada olur ), soğan ve salça içerisine nohutlar ve azıcık haşlanmış olduğu sudan da ekleyerek sotelenir. Bir kase yada kalıp yardımı ile şekilli bi servis yapılır...

Hazır puding rulo katla süslenmiş...



Bunda yazılacak bi tarif yok, resimlemişim öyle işte...

Cuma, Kasım 13, 2009

Portakallı Cevizli Kurabiye


Biraz daha az pişirebilirdim ama olmadı. Tarif mükemmel leziz ve portakal kabuğu kokusundan dolayıda hafif gibi...
Tarif Defne İle Birlikte blogundan alınmış ve azıcık değiştirilerek ( hazırlanışında değişiklik var ) uygulanmıştır. Ellerine sağlık Defne...




Malzemeler...
125 gr tereyağı,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
1 su bar. toz şeker,
2 su bar.'dan 2 parmak fazlaca un,
1 Paket kabartma tozu,
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz,
1 portakal kabuğu rendesi,
Vanilya...


Hazırlanışı...
Tereyağını, sıvı yağı ve şekeri mikserde krema kıvamına gelinceye dek çırptım. Unu,cevizi,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur yaptım. Hamuru yarım cm kalınlığında merdane ile açtım. Açtığım hamurdan kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarıp tepsiye dizdim. Üzerine toz şeker serptim. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarmamasına dikkat ederek ( ki bende ettim ama kaçtı yine ) 20-25 dk pişirdim.



Veee misss kokulu kulabeleeer hazııır...